Sabies que el col·lagen també està relacionat amb la circulació?

Sabies que el col·lagen també està relacionat amb la circulació?

Les parets dels vasos sanguinis i les venes de tot el cos també estan formades per col·lagen. En aquest cas, la proteïna és l'encarregada de donar forma i flexibilitat al sistema circulatori i així controlar el flux sanguini. Els vasos sanguinis s'enforteixen amb la ingesta de col·lagen, guanyant elasticitat, lo que es tradueix en una millora de la circulació de la sang.

Els diferents tipus de col·lagen es poden distingir depenent del porcentatge de l'aminoàcid hidroxiprolina, que constitueix al voltant de 10-12% del total. Hi ha fins a 15 tipus diferents de col·lagen, si bé hi ha investigacions en curs sobre l'existència d'altres, i es coneix com col·lagen tipus III el que trobem a les artèries.

S'estima que la producció de col·lagen comença a declinar progressivament dels 20 als 30 anys, aproximadament 1,5% per any, reduint-se considerablement cap als 45 anys d'edat.  Aquesta reducció de col·lagen a l'organisme és la causant principal de l'envelliment prematur, en forma de pèrdua d'elasticitat de la pell, cabell i ungles; augment del dolor en articulacions, lligaments, tendons i músculs; increment de problemes oculars; deficiències en el sistema cardiovascular i limfàtic; colagenosis (malalties del teixit conjuntiu), etc...

Els pèptids bioactius de col·lagen hidrolitzat DN marquen la diferència: tenen un percentatge molt alt d'absorció (98%) via oral gràcies al seu baix pes molecular (<2kDa), són completament segurs i compten amb un ampli historial d'ús clínic. A més, no presenten efectes secundaris adversos i la seva acció es nota a curt termini.